RMN de san

Metoda moderna de evaluare a sanului in Centrul de imagistica Bacau

Examinarea sanului prin rezonanta magnetica (RMN) este o metoda imagistica moderna si neinvaziva de evaluare a sanatatii sanului. Investigatia nu utilizeaza radiatii, ci campuri magnetice pentru a capta mai multe imagini ale tesutului mamar. Aceste imagini sunt ulterior combinate pentru a oferi informatii detaliate din interiorul sanilor.

Cand este recomandat RMN-ul de san?

RMN-ul de san este folosit in special la femeile care au fost diagnosticate cu cancer de san, pentru a stabili cat de raspandita este boala in organism. Investigatia poate fi folosita impreuna cu mamografia ca metoda de screening, in cazul femeilor cu risc crescut pentru cancerul de san. RMN-ul de san nu este recomandat ca instrument de screening de sine statator, deoarece este posibil sa nu depisteze anumite tipuri de cancer. Prin urmare, poate fi folosit ca metoda de diagnosticare complementara procedurilor uzuale cum ar fi mamografia si ecografia.

RMN-ul de san nu este o metoda de prima intentie in investigarea glandei mamare si ajuta la evaluarea, monitorizarea si stadializarea cancerului de san si a altor afectiuni mamare care nu pot fi identificate prin alte metode imagistice. Testul este mult mai eficient decat o mamografie sau o ecografie in depistarea unei mase mai mici de tesut tumoral. In plus, este foate util in examinarea femeilor cu tesut mamar foarte dens, non-gras.

Pregatirea pentru RMN de san

Inainte de realizarea unui RMN de san, medicul iti poate face o serie de recomandari.

Afla care sunt acestea AICI

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.