Ce inseamna acreditarea?

Management complex, pe termen lung, al endometriozei

Endo Institute este primul si singurul centru de excelenta in tratamentul endometriozei din tara noastra, acreditat de European Endometriosis League (EEL), institutie internationala care a acreditat aproximativ 120 de astfel de centre din intreaga lume.

Un centru de excelenta presupune ani de zile de experienta in diagnosticul si tratamentul endometriozei, iar experienta poate fi certificata prin rezultate net superioare cu privire la calitatea actului medical, rata scazuta de complicatii sau recidive.

Acreditarea internationala reprezinta o confirmare a respectarii de catre echipa Endo Institute a protocoalelor bine definite pentru: managementul corect al datelor pacientelor, investigarea cazurilor, diagnosticare, incadrarea in stadii de boala, utilizarea de scoruri descriptive, indicatii operatorii, standardizarea procedurilor chirurgicale, monitorizarea minutioasa a complicatiilor post-operatorii, precum si a rezultatelor pe termen mediu si lung. De asemenea, reprezinta o recunoastere a realizarii unui volum mare de interventii chirurgicale (minim 100 de interventii chirurgicale laparoscopice pe an), monitorizarea pacientelor si evaluarea statusului lor post operator prin aplicarea chestionarelor referitoare la calitatea vietii.

Imbunatatim constant calitatea actului medical


Calitatea ingrijirii pacientelor cu endometrioza este constant imbunatatita de echipa medicala prin monitorizarea continua a rezultatelor tuturor interventiilor chirurgicale efectuate. Fiecare pacienta este minutios investigata, pornind de la investigatiile necesare stabilirii diagnosticului, la practicarea interventiei chirurgicale, cat si pe termen lung - la 1 luna, 3 luni, 6 luni si 12 luni postoperator.

Toate datele, investigatiile, procedurile specifice fiecarei paciente sunt stocate intr-o baza de date in vederea analizarii lor si compararii rezultatelor cu cele publicate in literatura de specialitate. Toate datele sunt auditate de EEL, in vederea mentinerii acreditarii, process realizat anual, dupa un protocol bine stabilit.

 

Oferim ingrijire standardizata, in intreaga retea

Avem protocoale specifice pentru fiecare interventie chirurgicala, conform recomandarilor societatilor internationale specializate in endometrioza, astfel incat fiecare interventie sa vizeze excizia tuturor focarelor de endometrioza, dar sa fie asociata si cu o rata scazuta de complicatii, recidiva si interventii ulterioare. Cazurile complexe de endometrioza, care necesita interventie chirurgicala, sunt tratate la Timisoara.

In intreaga retea de management al bolii din tara se respecta aceleasi principii medicale de diagnostic si tratament, cazurile sunt evaluate multidisciplinar, diagnosticul, evaluarile paraclinice si toate investigatiile ce tin de fiecare pacienta sunt certificate si documentate.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.