Masuri de siguranta in Spitalul Puls dupa data de 15 Mai 2020

Spitalul nostru isi continua activitatea in conditii de maxima siguranta pentru pacienti, personalul medical si non-medical si dupa 15 Mai 2020, cand se incheie oficial starea de urgenta.

Siguranta pacientilor si personalului sunt prioritatile noastre

Suntem preocupati de pastrarea sanatatii pacientilor si a personalului medical, de aceea facem tot ce e necesar pentru ca activitatea medicala si administrativa a spitalului sa se desfasoare in deplina siguranta.

Spitalul Puls a respectat cu strictete regulile impuse pe toata durata perioadei de urgenta, astfel incat niciun membru al personalului medical si non-medical si niciun pacient nu a fost infectat cu COVID-19.

Suntem decisi sa respectam, in continuare,  masurile de siguranta impuse si ramanem  atenti la toata dinamica evolutiei pandemiei, pregatiti sa luam toate deciziile necesare privind siguranta pacientilor nostri.

  1. Triajul epidemiologic se face tuturor pacientilor la intrarea in spital
  2. Toti  pacientii care se interneaza in Spitalul Puls  sunt testati pentu COVID-19.
  3. Personalul spitalului este monitorizat permanent si testat in caz de suspiciune pentru depistarea precoce a infecției cu noul coronavirus.
  4. Distanța socială de 1.5 m este obligatorie
  5. Masca de protecție este obligatorie, atât pentru pacienți cât și pentru angajați.
  6. 6 . Spitalul Puls dispune de spații de izolare pentru cazurile suspecte de boli infecțioase, separate de restul zonelor, pentru a proteja pacienții de contactul prelungit cu un posibil caz-sursă.
  7. Igiena mâinilor este regulă de aur. Spalatul pe maini se face cat mai des, cu apă și săpun, timp de 20 de secunde.
  8. Asiguram igiena riguroasă a tuturor spațiilor.
  9. Asiguram dezinfecția rapidă și corectă a spațiilor cu substanțe speciale pentru igiena medicală, dupa fiecare consult al pacientilor.
  10. Asigurăm echipamente de protecție pentru personalul medical, in functie de zona de risc.
  11. Îndrumăm telefonic pacienții cu simptome, posibili suspecți, către apelul de urgență 112, conform procedurilor transmise de autorități.
  12. Respectăm și implementăm toate măsurile recomandate de autorități și păstrăm permanent legătura cu acestea.
  13. Luăm măsuri de informare atât pentru personal, cât și pentru pacienți.
  14. Ne asigurăm că se respectă regulile de igienă respiratorie, igiena mâinilor și regulile de izolare.
  • Testarea COVID-19 se face cu 1 zi inainte de interventie in cazul operatiilor programate
  • Accesul apartinatorilor si al vizitatorilor ramane restrictionat. Contextul actual generat de pandemia de Coronavirus – COVID19 este unul care nu ne permite deocamdata sa relaxam masurile de siguranta pe care le-am luat si care pana in prezent au dat rezultatele foarte bune: zero infectii ale pacientilor si personalului din spital.  

 
Procedurile de siguranta sunt valabile la data publicarii materialului (15 Mai 2020) si pot sa sufere modificari, in functie de evolutia pandemiei cu COVID 19. Spitalul va lua toate masurile de siguranta pe care le considera necesare in orice moment. 

  1. Triajul epidemiologic va ramane in continuare prima masura de protectie pe care o urmeaza toti pacientii, la fiecare vizita in spital.
  2. Consultatiile se vor putea face in Ambulatoriul spitalului, pe baza  programarii prealabile.
  3. Rugam pacientii sa soseasca cu doar 5 minute inainte de ora programata in sistem, nu mai devreme si nici mai tarziu pentru a evita asteptarea sau decalarea programarilor. Vor avea astfel timp sa treaca prin triajul epidemiologic si sa se inregistreze la receptie.
  4. Masca de protecție este obligatorie, atât pentru pacienți cât și pentru angajați.
  5. Pacientii pot veni insotiti, insa vom ruga apartinatorii sa ii astepte in afara spitalului.
  6. Pacientii sunt rugati sa astepte respectand distanța de 1.5 m,  urmand sa fie invitati in cabinetul de consultatie atunci cand medicul este disponibil.

Procedurile de siguranta sunt valabile la data publicarii materialului (15 Mai 2020) si pot sa sufere modificari, in functie de evolutia pandemiei cu COVID 19. Spitalul va lua toate masurile de siguranta pe care le considera necesare in orice moment.