Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Astazi le multumim asistentilor medicali!

Pe 7 aprilie, de Ziua Mondiala a Sanatatii, dorim sa transmitem un mesaj de apreciere si respect tuturor cadrelor medicale, medici si asistenti medicali care pun pe primul plan sanatatea noastra si sunt in prima linie de aparare, intotdeauna, dar mai ales acum.

S-a dovedit ca indiferent de cat de ampla este evolutia tehnologica, meseria lor nu poate fi inlocuita si prezenta lor nu poate fi substituita de roboti, fiind indispensabila in sistemul de sanatate si intr-o societate. Ceea ce se intampla in prezent la nivel global este dovada ca, fara prezenta asistentilor medicali, alaturi de intreg personalul medical, nu putem lupta cu pandemia declansata de noul coronavirus (SARS-CoV2).

Ne alaturam, prin mesajul nostru,l campaniei globale pe care Organizatia Mondiala a Sanatatii o dedica, de Ziua Mondiala a Sanatatii, activitatii desfasurate de asistentii medicali din toata lumea , dorind sa le adresam gandurile noastre bune, admiratia si sustinerea pentru tot ceea ce fac astfel incat noi sa fim bine.

Pentru ca apreciem contributia, munca si dedicarea de care dau dovada asistentii nostri in activitatea de zi cu zi, ne-am dorit sa venim in intampinarea celor care doresc sa se alature acestui corp profesional cu misiune nobila. 2020 este anul in care Regina Maria lanseaza un proiect unic in Romania: primul program academic dedicat asistentilor medicali – Academia Europeana pentru Asistenti Medicali, fondata in colaborare cu COVENTRY University din Marea Britanie (recunoscuta ca Gold Standard in 2019 in invatare si predare; este universitatea a carei facultate de asistenti medicali si moase este considerata a treia din Marea Britanie, conform The Guardian). Durata cursurilor este de 3 ani, la final cursantii dobandind notiunile teoretice si abilitatile practice necesare pentru a-si desfasura activitatea de la standarde internationale de siguranta si calitate. Academia va avea propriul campus, situat in Bucuresti, si un centru de simulare cu manechine si simulatoare de ultima generatie, iar predarea va fi asigurata de echipe mixte de profesori britanici si romani.

Daca esti interesat de o cariera de viitor si iti doresti sa devii student, afla mai multe despre Academia Asistentilor la www.nursing-academy.eu

Surse de informatie:

www.who.int