Reteaua de sanatate REGINA MARIA si Grupul EDUCATIVA anunta lansarea primului program academic dedicat asistentilor medicali cu diploma oferita de o facultate internationala

Reteaua de sanatate REGINA MARIA si Grupul EDUCATIVA anunta lansarea primului program academic dedicat asistentilor medicali cu diploma oferita de o facultate internationala

ACADEMIA EUROPEANA PENTRU ASISTENTI MEDICALI ofera primul program  de studii universitare pentru asistenti medicali cu diploma de la o universitate internationala

Reteaua de sanatate REGINA MARIA impreuna cu Grupul EDUCATIVA, in colaborare cu COVENTRY UNIVERSITY fondeaza Academia Europeana pentru Asistenti Medicali  si demareaza o campanie nationala pentru atragerea tinerilor catre profesie impreuna cu OAMGMAMR

Reteaua de sanatate REGINA MARIA si Grupul EDUCATIVA anunta lansarea primului program academic dedicat asistentilor medicali cu diploma oferita de o facultate internationala.

Academia Europeana pentru Asistenti Medicali este fondata in colaborare cu COVENTRY UNIVERSITY din Marea Britanie si va oferi un program de licenta de 3 ani, cu specializarea de Asistent Medical Generalist, ce ofera absolventilor sansa unui job garantat in tara lor.

“Investitia in acest proiect este de peste 2 milioane de euro si este o investitie in viitorul Romaniei si in acei tineri care vor o cariera intr-o profesie vocationala, in cei care isi doresc sa devina lideri ai unor echipe medicale intr-un sistem aflat in continua crestere.

Facultatea le va oferi tinerilor posibilitatea de a beneficia de dotari moderne, acces la training si resurse care imita in cel mai inalt grad situatiile de viata reala, punand la dispozitia studentilor resursele materiale, umane si facilitatile necesare pentru o formare profesionala de cea mai buna calitate.

Am gasit in Coventry University un partener excelent pentru a ne raporta la standardele cele mai inalte in ceea ce priveste sistemul de invatare, iar impreuna ne dorim sa punem aceasta meserie intr-un loc in care sa-i fie intr-adevar recunoscuta importanta si valoarea.“ a declarat Fady Chreih, CEO Reteaua de sanatate REGINA MARIA.

Academia Europeana pentru Asistenti Medicali ofera incepand din septembrie 2020 un program de licenta de 3 ani, livrat de Coventry University in limba engleza si similar cu cel pe care il urmeaza asistentii medicali din Marea Britanie. Studentii admisi beneficiaza de indrumarea profesorilor britanici de la Coventry University, recunoscuta ca Gold Standard in 2019 in invatare si predare si Universitatea a carei facultate de asistenti medicali si moase este considerata a treia din Marea Britanie, conform Guardian 2019.

“Academia Europeana pentru Asistenti Medicali ofera tinerilor din Romania acces nemijlocit la un program educational care se distinge prin cel mai bun model de predare/invatare, cele mai moderne facilitati de training, cele mai multe resurse academice si oportunitati de practica, furnizat de cea mai buna universitate moderna din Marea Britanie si armonizat cu cerintele institutiei nationale de formare a asistentilor – OAMGMAMR.

In plus, angajamentul nostru este ca orice tanar din Romania care se califica pentru admiterea in program sa poata parcurge si finaliza studiile indiferent de situatia financiara a familiei din care provine. In acest sens, venim in intampinarea viitorilor nostri studenti cu o paleta completa de solutii financiare, printre care: un program generos de burse de performanta si sociale, job part-time pe durata studiilor, program de creditare.” a declarat Alexandru Ghita, Presedinte al Grupului EDUCATIVA.

In acelasi timp, Academia are ca obiectiv formarea unor oameni pregatiti sa devina leaderi in cadrul organizatiilor medicale, viitori manageri capabili sa ridice nivelul asistentei medicale in sistemul medical. Modelul educational al Academiei presupune ca 75% din invatare sa se intample in practica, conform standardelor NHS (National Health Services) din Marea Britanie, oferind astfel studentilor educatie moderna la standarde internationale. Absolventii vor putea lucra in cadrul retelei sau oriunde altundeva in sistemul de stat sau privat in Romania sau in strainatate.

“Suntem bucurosi sa ne alaturam unui demers care urmareste sa atraga o categorie noua de tineri pentru a urma cariera de asistenti medicali, recunoscand astfel valoarea si importanta pe care aceasta profesie o are in Romania si oriunde in lume. Sustinem orice initiativa care urmareste cresterea calitatii ingrijirilor de sanatate prin investitia in programe de formare profesionala la standarde inalte.“ a mentionat Mircea Timofte, Presedintele OAMGMAMR.

“Suntem bucurosi sa colaboram cu Reteaua de sanatate REGINA MARIA si Grupul EDUCATIVA pentru proiectul comun al Academiei Europene pentru Asistenti Medicali. La Coventry University le insuflam studentilor pasiunea pentru ingrijirea pacientilor si a familiilor lor, ca parte a unui sistem care promoveaza atat sanatatea cat si starea lor de bine. De asemenea, promovam invatarea prin experimentare si simulare pentru a aduce realitatea cat mai aproape de studenti, principii pe care le vom replica si in noua academie.” a declarat prof. Lisa Bayliss-Pratt, Pro-Vice-Chancellor, Faculty of Health and Life Science din cadrul Coventry University.

In anul 2020, declarat de Oganizatiei Mondiale a Sanatatii ca fiind Anul asistentei medicale si al moasei, REGINA MARIA, Grupul EDUCATIVA, OAMGMAMR si Coventry University demareaza un parteneriat pentru a atrage mii de tineri catre profesia de asistenti medicali. Initiativele cuprind, printre altele lansarea unui program de licenta dedicat asistentilor medicali juniori care vor fi instruiti de catre Coventry University chiar in Romania, precum si o campanie nationala de comunicare, cu activitati in 263 de licee, care va inspira mai multi tineri sa aleaga aceasta cariera.

 

Despre Reteaua de sanatate REGINA MARIA

Reteaua de sanatate REGINA MARIA este lider in calitatea serviciilor medicale din Romania, fiind singurul operator care detine trei spitale cu acreditari internationale. Prin cele opt acreditari detinute – o performanta unica in Europa Centrala si de Est, REGINA MARIA demonstreaza constant angajamentul sau pentru excelenta medicala si siguranta ingrijirii pacientilor.

Totodata, REGINA MARIA a inovat si segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansand in premiera in Romania conceptul de abonamente corporate, in urma cu 23 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat si pachete medicale specializate pentru IMM si persoane fizice, gestionand in prezent un portofoliu de peste 570.000 de abonamente. In plus, in ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 100 de milioane de euro in dezvoltarea sistemului medical din Romania, prin modernizarea sau deschiderea de noi locatii, achizitia de aparatura performanta si pregatirea echipelor medicale.

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din Romania care a preluat in totalitate si a integrat cu succes peste 30 de alti jucatori de pe piata, avand o prezenta proprie in 20 de judete si acoperire nationala prin intermediul celor 290 de clinici partenere. Compania reuneste peste 6.000 de angajati si colaboratori in cele 64 de locatii proprii din Bucuresti si din tara, locatii prin intermediul carora ofera servicii complete de spitalizare si chirurgie, maternitate, policlinica, imagistica, laborator si stocare de celule stem, unui numar de peste 3.5 milioane de pacienti

Despre EDUCATIVA

Grupul EDUCATIVA dezvolta produse si servicii educationale care ajuta anual peste 30.000 elevi, studenti si profesori sa descopere si sa beneficieze de cele mai bune oportunitati de dezvoltare personala si profesionala in Romania sau in strainatate.

Primul deceniu de activitate al Grupul EDUCATIVA s-a remarcat prin dezvoltarea RIUF – Romanian International University Fair – cel mai mare eveniment educational din Europa Centrala si de Est, a serviciilor de consiliere educationala EDMUNDO, UNIVERSALIO si EDMERICA si a platformelor online www.Optiuni.ro si www.AdmitereOnline.ro. In ultimii 5 ani, Grupul EDUCATIVA s-a concentrat preponderent pe lansarea si dezvoltarea The Entrepreneurship Academy (in calitate de co-fondator) si a FINS – prima companie dedicata solutiilor financiare pentru studenti.

Despre COVENTRY UNIVERSITY

Coventry University este universitatea britanica cu cei mai multi studenti internationali in afara campusurilor britanica, avand peste 16.000 de studenti si zeci de programe de studii care se desfasoara in alte tari, pozitionata constant in topul universitatilor de asistenta medicala in UK. Detine “Gold Standard Award” pentru calitatea exceptionala a predarii, este a doua cea mai buna universitate din UK din perspectiva satisfactiei studentilor iar 96% din asistentii medicali calificati acolo lucreaza in domeniu la 6 luni dupa finalizarea studiilor.