Reteaua REGINA MARIA a preluat Endo Institute Timisoara, Centru de Excelenta in endometrioza

Reteaua REGINA MARIA a preluat Endo Institute Timisoara, Centru de Excelenta in endometrioza

Prin preluarea Endo Institute, cel mai mare centru de diagnosticare si tratament a endometriozei din Sud-Estul Europei, Reteaua de sanatate REGINA MARIA continua dezvoltarea infrastructurii medicale la nivel national. In luna iunie 2019, Endo Institute a fost acreditat de Liga Europeana de Endometrioza (EEL) ca Centru de Excelenta de nivel 3, singurul din Romania.

Endo Institute a primit certificarea de Centru de Excelenta de nivel 3 in endometrioza de la Liga Europeana de Endometrioza, devenind astfel al treilea in Europa dintre centrele acreditate in afara tarilor vorbitoare de limba germana. Procesul de acreditare este unul complex, evaluand un numar de criterii stricte: managementul corect al informatiei, protocoale eficiente de management si tratament, chirurgia avansata multidisciplinara, operarea unui numar minim de 100 de cazuri de endometrioza pe an si urmarirea minutioasa a cazurilor post operatorii si a rezultatelor pe termen lung. In fiecare an, Liga Europeana de Endometrioza va realiza un audit la EndoInstitute, pentru asigurarea continue a calitatii expertizei medicale in domeniul diagnosticarii si tratarii endometriozei.

Endo Institute a fost initial dedicat chirurgiei endometriozei, dar ne-am dat seama ca vorbim de o patologie complexa, asadar centrul s-a dezvoltat cuprinzand o multitudine de specialitati secundare. Pentru noi a fost mereu importanta grija acordata pacientelor si credem ca fiecare femeie are dreptul la un diagnostic corect si un tratament personalizat care sa raspunda nevoilor ei. Endo Institute este singurul centru acreditat in Romania si singurul acreditat la vest de Viena de catre Liga Europeana de Endometrioza.” declara dl. Dr. Voicu Simedrea, fondatorul Endo Institute.

Centrul de Excelenta Endo Institute reprezinta un garant al calitatii si al responsabilitatii asumate in tratarea pacientelor care sufera de endometrioza, cu peste 10 specialitati medicale integrate, peste 30 de medici din aceste specialitati si echipa chirurgicala multidisciplinara. In 6 ani de activitate, angajati si colaboratori cu renume international au avut peste 400 de cazuri operate si peste 2000 de paciente examinate.

Tratarea intr-un mod cat mai complet si complex a pacientelor cu endometrioza este misiunea Endo Institute, care a determinat stabilirea unei abordari multidisciplinare a bolii. Astfel, echipa medicala formata din specialisti dedicati afectiunii colaboreaza cu instructori de wellness in endometrioza, nutritionisti, psihologi si fizioterapeuti. In prezent, este singurul centru de management holistic al endometriozei,  beneficiind de colaborarea unor personalitati de renume european in domeniu.

Citeste mai multe despre Endo Institute

Citeste mai multe despre endometrioza.