Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Ce este Dermapen si cum actioneaza?

Ce este Dermapen si cum actioneaza?

Tratamentul Dermapen este o procedura inovatoare nechirurgicala si minim-invaziva. Implica utilizarea unui dispozitiv, sub forma de stilou, prevazut cu 16 microace detasabile, de unica folosinta, care penetreaza pielea, cu viteza si adancime reglabile (de la 0,5 mm, pâna la 3 mm), in functie de zona tratata si de gravitatea leziunilor. Astfel, se creeaza mici canale care permit patrunderea substantelor nutritive (cu pana la 3000%, comparativ cu aplicarea traditiona), stimulând capacitatea naturala de vindecare a organismului prin productia de colagen si elastina. De asemenea, vibratiile de care dispune dispozitivul reduc considerabil senzatia de durere si intensifica eficienta tratamentului, prin absorbtia crescuta a produselor folosite. Tratamentul se bazeaza pe capacitatea de regenerare a pielii. Este utilizat pentru reducerea cicatricilor si ajuta la rejuvenarea pielii, prin imbunatatirea texturii, fermitatii si a hidratarii acesteia. Acest mic dispozitiv medical produce aceleasi efecte cu ale laserului fractional (laser CO2), dar fara riscul de hiper sau hipopigmentare datorita faptului ca nu implica reactii termice (caldura) si este indicat inclusiv pentru zone sensibile, cum ar fi conturul ochilor, conturul nasului sau al buzelor.

Indicatii:

  • tratamentul acneei si al hiperseboreei;
  • corectarea rozaceei si teleangiectaziilor;
  • micsorarea porilor dilatati;
  • tratarea problemelor de hiperkeratinizare, de tip millia, keratoza pilara;
  • reducerea cicatricilor (post-acnee, chirurgicale, hipertrofice, cheloide);
  • estomparea vergeturilor;
  • reducerea ridurilor fine si a cearcanelor;
  • leziuni hiperpigmentare (melasma, hiperpigmentari postinflamatorii, lentigine) sau hipopigmentare (vitiligo);
  • rejuvenare faciala;
  • skin tightening (refacerea laxitatii cutanate);
  • stimularea foliculului pilos – in rarefierea parului sau chiar alopecie.

Dermapen este o procedura bine tolerata, care dureaza aproximativ 20 minute, in functie de aria si de severitatea leziunilor ce urmeaza a fi corectate. Tratamentul este personalizat, nedureros, se realizeaza de catre personal medical specializat, sub anestezie locala topica (la nevoie) si permite reluarea rapida a activitatii. Procedura este neinvaziva (epidermul practic ramâne intact, iar acele patrund exact acolo unde este nevoie pentru tratament), iar perioada de vindecare este foarte scurta (intre 1-3 zile). Are o aplicare extinsa, putând fi folosit in orice zona a pielii (fata, scalp, corp si chiar pe mucoase). Este necesara o perioada de circa 2-8 saptamani intre doua sedinte succesive, iar frecventa si numarul total al procedurilor difera de la un pacient la altul in functie de afectiunea tratata, dar si de raspunsul obtinut de la fiecare pacient (in medie, fiind necesare cam 3-6 sedinte).

De asemenea, tratamentul cu Dermapen poate fi combinata sau asociata cu alte proceduri terapeutice (peeling chimic, mezoterapie, PRP etc.) pentru maximizarea efectului dorit si pentru a obtine rezultate satisfacatoare intr-un timp cât mai scurt.

Efectele adverse sunt minimalizate prin ingrijirile postprocedurale si recomandarile medicale specifice si constau in:

  • senzatie de uscaciune, descuamare, eritem si edem, modificari care se estompeaza in 1-3 zile de la tratament, in functie de adâncimea penetrarii, dar si reactia specifica a fiecarui pacient;
  • infectii bacteriene sau reactivarea infectiei cu herpes simplex.

Comparativ cu alte tratamente de intinerire a pielii, Dermapen este sigur pentru orice tip de piele, se realizeaza intr-un timp scurt si presupune un disconfort minim.

Dupa procedura, se recomanda aplicarea de:

  • creme de fotoprotectie cu filtru SPF 50+;
  • creme reparatorii; se evita aplicarea altor produse topice 24 de ore dupa procedura.