Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Hăpăitorul de Antibiotice (Exageratus Antibioticus)

Hăpăitorul de Antibiotice (Exageratus Antibioticus)

O specie ce adesea creează probleme în rândul medicilor, motiv pentru introducerea disclaimer-ului de la finalul reclamelor la medicamente, Hăpăitorul de Antibiotice este o formă de viață pentru care medicina modernă nu a găsit încă un antidot. Exemplu de “așa nu” în rândul medicilor și farmaciștilor, mană cerească pentru companiile producătoare de medicamente, acest specimen este o rudă de gradul întâi a Halitorului de Pastile, însă mai evoluată și mai periculoasă.

Exageratus Antibioticus este un fin cunoscător al tuturor penicilinelor, cefalosporinelor, macrolidelor și sulfamidelor. În cazul în care acest specimen prezintă simptome de boală persistente – răceală, viroză, durere de cap, stare de greață, apelează întotdeauna la un astfel de medicament ce adesea are terminație în -ină, chiar din a doua zi de simptomatologie. Un specimen extrem de carismatic, cu o capacitate de argumentație și convingere formidabile și un discurs organizat și persuasiv, Exageratus Antibioticus reușește să convingă medicul de familie să îi elibereze rețetă pentru antibiotic sau farmacistul să îi vândă antibioticul dorit fără prescripție medicală.

Imun la majoritatea substanțelor din mai toate clasele de antibiotice, acesta și-a dezvoltat de-a lungul timpului un mecanism de rotație prin care poate asigura eficacitatea medicamentelor, nerepetând curele similare una după alta. Aflat mereu în căutare de noi metode de a elimina boala cât mai rapid, îl poți repera cu ușurință în farmacie sau la clinică, ca fiind cel mai prietenos, persuasiv și uneori chiar implorativ dintre toți cei prezenți.