Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Obezitatea, boala acestui secol, este din nou in vizorul specialistilor europeni

Articol de Prof. Dr. Catalin Copaescu Profesor Chirurgie generala
Obezitatea, boala acestui secol, este din nou in vizorul specialistilor europeni

Obezitatea, boala acestui secol, este din nou in vizorul specialistilor europeni. Un nou raport asupra evolutia obezitatii in tarile din Centrul si Estul Europei arata ca Polonia, Cehia si Romania sunt 3 dintre tarile europene in care obezitatea a devenit o boala cu raspandire larga, favorizata in special de sedentarism si obicieuri alimentare nesanatoase.

Prin contributia adusa de Prof Dr. Catalin Copaescu, Chirurg de Excelenta in Chirurgia Obezitatii, Directorul Medical al Ponderas Academic Hospital, tara noastra este prezenta in aceasta analiza cu o serie de informatii valoroase asupra raspandirii obezitatii si diabetului zaharat tip 2. Proiecțiile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) prevad ca mai mult de doua treimi dintre adultii din România (69%) vor fi supraponderali sau obezi pana in 2025, in crestere de la 66% in 2015.

Expertii in problema obezitatii din cele 3 tari europene mai prezinta in acest raport metode adoptate national si local care sustin preventia si tratarea obezitatii. Prof. Dr. Catalin Copaescu atrage atentia asupra diabetului zaharat tip 2, ca o consecinta grava a obezitatii: “diabetul de tip 2 este una dintre cele mai temute boli cronice, cu evolutie imprevizibila si o povara financiara imensa asupra sistemului de sanatate.”

 Citeste tot articolul aici - https://perspectives.eiu.com/sites/default/files/ConfrontingobesityinCEE.pdf