Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Chist de cordon spermatic

Articol de Dr. Dan Cristea Medic specialist Chirurgie pediatrica

Chistul de cordon spermatic este o afectiune care apare la nivelul canalul inghinal, canal prin care a coborat testiculul in scrot in timpul vietii intrauterine sau imediat dupa nastere; este asemanator ca patologie cu hernia inghinala si hidrocelul, numai ca, spre deosebire de acestea, comunicarea canalului peritoneo-vaginal s-a inchis partial, atat cu scrotul, cat si cu cavitatea peritoneala si lichidul se acumuleaza intre cele doua orificii. Interventia chirurgicala desfiinteaza canalul inghinal si excizeaza chistul.

Dr. Dan Cristea este medic specialist chirurg pediatru si seful Sectiei de Chirurgie Pediatrica din Spitalul Baneasa. Preocupat permanent de pregatirea profesionala, Dr. Cristea a urmat cursuri postuniversitare in urologie pediatrica, ureteroscopie diagnostica si terapeutica, chirurgia hipospadiasului si chirurgia laparoscopica pediatrica.

In Spitalul Baneasa, Dr. Cristea trateaza numeroase afectiuni urologice la nou-nascuti, sugari, copii mici si adolescenti.

Ariile de expertiza sunt: chirurgia hipospadiasului primar si a hipospadiasului multiplu operat si esuat, hernia inghinala si ombilicala, reimplantari ureterale pentru refluxul vezicoureteral, pieloplastia pentru sindromul obstructiv de jonctiune pieloureterala, hidrocel, varicocel, chist de cordon spermatic, testicul necoborat, etc.