Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Curs live: “Actualităţi în Tratamentul Tulburărilor de Statică Pelvină”

Dl. Conf. Univ. Dr. Petre Bratilă şi-a adus un aport esenţial la fondarea şi dezvoltarea supraspecialităţii de uroginecologie în România. Uroginecologia este o specialitate de graniță care are ca obiect diagnosticul și tratamentul tulburărilor de statică pelvină traduse prin incontinența urinară sau fecală şi prolapsul organelor pelvine.  Cu o experienţă de peste 30 ani în acest domeniu, Conf. Dr. Bratilă a dezvoltat şi introdus în practica curentă tehnici proprii de tratament al incontinenţei urinare şi prolapsului utero-vaginal.Metodele noastre de tratament sunt cele mai moderne, acceptate şi confirmate pe plan naţional şi internaţional şi avem o rată de succes de peste 90%.” a declarat Dr. Bratilă.

Este fondatorul şi preşedintele Societăţii Române de Uroginecologie înfiinţate în 1999 şi redactorul şef al Revistei Române de Uroginecologie şi Boli ale Planşeului Pelvin. De-a lungul timpului s-a implicat activ la organizarea de congrese, cursuri şi workshopuri cu tematică de uroginecologie pentru medicii rezidenţi şi specialişti.

În perioada 20-21 Iunie 2013, în spitalul Euroclinic se va desfăşura Cursul Actualităţi în Tratamentul Tulburărilor de Statică Pelvină”, acreditat EMC de către Colegiul Medicilor din România şi  organizat de către Ortopedica. Cursul se adresează chirurgilor ginecologi şi urologi şi constă în prezentări didactice despre cele mai noi tratamente şi tehnici operatorii, suplimenate cu prezentări video obţinute prin transmiterea live din sala de operaţie, ceea ce va reprezenta o experienţă optimă de învaţare pentru medicii cursanţi.