Prof. Univ. Dr. Constantin Ciuce va fi directorul medical al Spitalului REGINA MARIA din Cluj

Prof. Univ. Dr. Constantin Ciuce va fi directorul medical al Spitalului REGINA MARIA din Cluj

Anul 2018 va aduce Clujului primul spital privat cu servicii integrate din oras si, totodata, singura unitate de anvergura cu specific de chirurgie minim-invaziva, un proiect in valoare totala de 15 milioane de euro, ce va crea 300 de noi locuri de munca. Pentru noul director medical, functia vine ca o provocare si un nou inceput.

Prezenta pe piata serviciilor medicale din Cluj-Napoca inca de la inceputul anului 2008, Reteaua de sanatate REGINA MARIA il anunta pe Prof. Univ. Dr. Constantin Ciuce in calitate de Director Medical al Spitalului REGINA MARIA din Cluj – care va fi inaugurat  in prima parte a anului 2018.

Avand in spate o experienta didactica si profesionala semnificativa, dublata de experienta administrativa dobandita ca sef de sectie si rector, Prof. Univ. Dr. Ciuce va conduce unitatea medicala ce se va intinde pe 4 etaje si va avea o suprafata de 7000 de mp, dispunand de maternitate, camera de garda 24/7, ambulatoriu multidisciplinar si de o serie de specialitati medicale si chirurgicale pentru adulti si copii. Spitalul reprezinta cea mai mare investitie REGINA MARIA din afara Bucurestiului. Valoarea totala a proiectului se ridica la 15 milioane de euro, va crea 300 de noi locuri de munca si va deservi si pacientii din judetele limitrofe.

„Suntem bucurosi si onorati sa il avem alaturi de noi pe profesorul dr. Constantin Ciuce, un etalon in ceea ce priveste inalta pregatire si calitatea actului medical. Avem certitudinea ca experienta sa profesionala, precum si echipa formidabila de medici de aici, vor transforma spitalul intr-un reper de excelenta medicala. Ne dorim sa sustinem performanta medicala clujeana, in folosul pacientilor si pentru imbunatatirea calitatii vietii acestora si avem toata increderea in rolul extraordinar pe care noul nostru director medical il va avea in tot acest proces”, a declarat Fady Chreih, CEO-ul Retelei de sanatate REGINA MARIA.

Prof. Univ. Dr. Constantin Ciuce: „Imi doresc sa formez echipe pluridisciplinare, care sa poata oferi solutii terapeutice pacientilor de orice varsta, intr-un sistem integrat”

Medic primar, cu dubla specializare in chirurgie generala si vasculara si o experienta clinica dobandita in peste 35 de ani de activitate chirurgicala, Prof. Univ. Dr. Constantin Ciuce a abordat de-a lungul carierei cazuri din ce in ce mai dificile. Astfel, a ajuns sa opereze pacienti cu afectiuni digestive benigne si maligne, de la esofag la rect, afectiuni ale ficatului, pancreasului sau ale splinei, endocrine – tiroida, paratiroida, suprarenale, timus, patologie vasculara arteriala a membrelor si a organelor abdominale, venoasa si limfatica.

In tot ceea ce facem este important sa avem dorinta de a fi egalul celor mai experimentati si sa avem capacitatea de a urmari progresul, tot ceea ce este nou in specialitatea noastra. Imi doresc sa particip la construirea si consolidarea unui mod integrat de a practica medicina intr-un spital monobloc, in care siguranta actului medical sa se bazeze pe profesionisti si tehnologie de ultima generatie, iar relatia medic-pacient sa aiba la baza respect si profesionalism. Ma identific cu valorile promovate de Reteaua de sanatate REGINA MARIA si ma bucur sa ducem mai departe traditia de excelenta a medicinei clujene. Consider noua pozitie o provocare si un nou inceput si imi doresc sa formez echipe pluridisciplinare care sa poata oferi solutii terapeutice, intr-un sistem integrat, pacientilor de orice varsta, de la chirurgia fetala la cea a varstnicului”, a declarat Prof. Univ. Dr. Constantin Ciuce.

Printre principalele atributii ale prof. univ. dr. Ciuce, in noua functie, se regasesc: trainingul si mentoratul profesionistilor capabili sa profeseze la standardele medicinei actuale si dornici sa priveasca in viitor, dispusi sa lucreze in echipa; crearea unui mediu in care respectul pentru demnitatea omului bolnav sa devina reflex; adoptarea progreselor tehnologice cu beneficii demonstrate pentru pacienti; identificarea potentialelor probleme cu care se poate confrunta personalul medical si gasirea de solutii pentru remedierea lor. In plus, acesta va fi responsabil de evaluarea periodica a activitatii medicale si a gradului de satisfactie a pacientilor, va gestiona programe de educatie continua pentru personalul medical si va monitoriza implementarea standardelor de calitate si siguranta din noua unitate medicala.

Prof. Univ. Dr. Constantin Ciuce se bucura de o activitate intensa publicistica si editoriala, in cercetare experimentala si clinica, dar si academica, este organizatorul a numeroase manifestari stiintifice si membru in societati importante din tara si strainatate.