Denis, baietelul operat in a doua zi de viata pentru o malformatie congenitala grava, implineste doi ani!

Articol de Dr. Dan Cristea Medic specialist Chirurgie pediatrica
Denis, baietelul operat in a doua zi de viata pentru o malformatie congenitala grava, implineste doi ani!

 

Astazi il sarbatorim pe Denis care implineste doi ani si caruia ii uram la multi ani cu multe bucurii! Denis este baietelul care a fost operat in a doua zi de viata de catre Dr. Dan Cristea pentru o malformatie congenitala grava.

O sa ne pastram obiceiul de a impartasi alaturi de toti cei dragi bucuria acestei zile. Printre acestia se numara si prietenii de la REGINA MARIA, adica cei care au facut ca aceasta zi sa fie una speciala pentru noi. Va multumim inca o data pentru tot ce ati facut pentru noi!” – ne-au transmis parintii lui Denis.

Denis a fost diagnosticat in utero cu hernie diafragmatica congenitala, o boala complicata despre care parintii nici nu auzisera inainte. Pentru a supravietui, copilul lor a fost operat la scurt timp dupa nastere.

Hernia diafragmatica congenitala se caracterizeaza prin dezvoltarea incompleta a diafragmului, muschiul care separa cavitatea abdominala de cea toracica si care are rol in respiratie. Defectul apare devreme in sarcina, in primele saptamani si este mai frecvent pe partea stanga a diafragmului. Este o malformatie congenitala care apare la un nou-nascut din 2500.

Citeste toata povestea lui Denis aici.