Operatii histeroscopice

Histeroscopia este utilizata atunci cand exista o sangerare anormala uterina sau alte anomalii ale mucoasei uterine – polip uterin, fibrom submucos, aderente intrauterine, uter septat sau obstructie tubara proximala - si permite biopsierea, capsarea, cauterizarea sau extirparea acestora.

Cum se efectueaza interventia histeroscopica

Histeroscopia este o procedura prin care se vizualizeaza interiorul uterului prin introducerea prin vagin si colul uterin a unui tub subtire de aproximativ 5 mm, cu o camera video in capat. Histeroscopia se efectueaza in scop diagnostic si de tratament.

Scopul este de a vizualiza aspectul mucoasei uterine – endometru – dar poate fi folosita si pentru indepartarea unor eventuale tesuturi anormale sau obstacole la nivel uterin sau pentru prelevarea mostrelor de tesut – biopsie. Prin lumenul tubului poate fi introdus un instrument pentru biopsiere, un electrocauter (un aparat care foloseste caldura pentru a taia tesutul) sau un instrument chirurgical.

Gama de interventii ginecologice minim-invazive histeroscopice efectuate

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.