Centru de excelenta in ecografie - Histerosonografia

Histerosonografia are ca scop principal studierea permeabilitatilor trompelor uterine fiind o metoda importanta in diagnosticul infertilitatii feminine.

Este o metoda imagistica ecografica care se efectueaza prin introducerea intrauterina a unui agent de contrast specific ecografiei - Sonovue. Metoda permite atat studiului permeabilitatii tubare, cat si obtinerea de informatii suplimentare, cum ar fii traiectul, lungimea, motilitatea trompelor uterine, prezenta unor eventuale zone de stenoza sau unor formatiuni intraluminale.

De asemenea, histerosonografia permite studiul cavitatii uterine. Intrucat presupune cateterizarea cavitatii uterine, se efectueaza impreuna cu medicul ginecolog, rolul acestuia fiind de a introduce sonda in cavitatea uterina, de a analiza rezultatul impreuna cu medicul imagist si de a prescrie tratamentul ulterior, daca este cazul.

Daca medicul ti-a recomandat histerosonografia, fa-ti o programare la unul din medicii ecografisti din cadrul Centrului de Excelenta in Ecografie din Policlinica Floreasca.

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate