Mergi la conţinutul principal

Articole medicale

Hernia recurenta este acel tip de hernie care reapare dupa ce a fost anterior reparata chirurgical. Umflatura revine exact in acelasi loc in care aparuse hernia initiala sau in apropierea acestuia.
O hernie abdominala giganta se poate dezvolta de la o hernie ventrala sau incizionala existente si poate aparea, uneori, dupa una sau mai multe incercari de reparare nereusite. 
O hernie incizionala apare ca urmare a ruperii unei cicatrici ramase dupa realizarea unei interventii chirurgicale la nivelul abdomenului.
Herniile ventrale pot apare ca urmare a unui defect la nastere, din cauza inchiderii incomplete a unei parti din peretele abdominal sau se pot dezvolta dupa realizarea unei interventii chirurgicale...
O hernie ombilicala apare atunci cand o parte a intestinului patrunde prin deschiderea ombilicala din muschii abdominali. Herniile ombilicale sunt, de obicei, inofensive, apar frecvent la sugari, dar...
Hernia inghinala apare atunci cand o portiune a intestinului patrunde in canalul inghinal, printr-o deschizatura in peretele abdominal.

Pagini