Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

TEST2

Infectiile pielii sunt de obicei afectiuni minore, provocand cosuri mici sau furuncule care dispar fara antibiotice. Dar un numar tot mai mare de infectii de piele sunt grave sau pot pune in pericol viata si nu raspund la o mare parte din antibiotice.

Infectia de piele cauzata de o bacterie persistenta  numita Staphylococ aureus meticilino-rezistent, sau SAMR , este tot mai des intalnita in randul populatiei, inclusiv in randul copiilor si adultilor sanatosi anterior.

Tratarea infectiilor pielii rezistente la medicamente

Daca aveti simptome de infectie a pielii, consultati imediat medicul. Tratamentul difera in functie de  localizarea si severitatea infectiei. Probabil ca medicul va drena chirurgical si este posibil sa-ti prescrie antibiotice daca ai un cos, furuncul sau un abces local.

Infectiile SAMR sunt rezistente la antibiotice din familia penicilinei, dar sulfamidele, clindamicina si unele derivatii de tetraciclina pot fi eficiente. In cazul in care un medic prescrie antibiotice, asigurati-va ca luati intreaga cantitate prescrisa, chiar daca infectia pare a se fi vindecat.

Prevenirea problemelor suplimentare

Pentru a va proteja impotriva infectiilor pielii, urmati bunele practici de igiena:

  • Spalati-va des pe maini.
  • Nu impartiti obiectele personale, cum ar fi prosoapele sau aparatele de ras.
  • Curatati si acoperiti orice taieturi sau rani ale pielii.