Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

PACHETUL HOCUS-POCUS: 3 analize importante pentru copii înainte de a începe școala sau grădinița

Înainte de a-ți trimite copilul la grădiniță sau la școală, asigură-te că e sănătos. Profită acum de Pachetul Hocus-Pocus și fă-i analizele cu doar 80 de lei.

Intrarea unui copil în colectivitate implică un risc de transmitere mult mai ridicat al infecţiilor, ținând cont de sistemul său imunitar în dezvoltare. Pentru a evita aceste situaţii, medicii recomandă anumite investigaţii:

1. EXAMEN EXUDAT FARINGIAN (BACTERIOLOGIC, CU ANTIBIOGRAMĂ LA NEVOIE)

Exudatul faringian este un examen care identifică prezenţa unei infecţii bacteriene la nivelul gâtului.

Se recoltează dimineaţa, înainte de a consuma alimente sau lichide, deoarece acestea indepǎrteazǎ bacteriile existente pe suprafaţa amigdalelor şi/sau mucoasei faringiene. Este important să evităm spălarea dinţilor deoarece majoritatea pastelor de dinţi conţin substanţe antibacteriene.

2. EXAMEN EXUDAT NAZAL (BACTERIOLOGIC, CU ANTIBIOGRAMĂ LA NEVOIE)

Examenul microbiologic al exudatului nazal (secreţiei nazale) depistează portajului de Staphylococcus aureus sau de Streptococcus pyogenes. Prin examenul bacteriologic al exudatului nazal se pot identifica însă și alţi germeni: meningococ - cu o rată de portaj de 5-30%, Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae serotip B, Corynebacterium diphtheriae și enterobacterii.

Prelevarea probei se face prin introducerea blândă a tamponului printr-o nară de-a lungul planșeului nazal până atinge peretele posterior al nazofaringelui. Se lasă tamponul pe loc câteva secunde, apoi se rotește ușor și se retrage. Se transportă la laborator și se însămânțează pe medii de cultură.

3. EXAMEN COPROPARAZITOLOGIC

Examenul coproparazitologic identifică paraziţii intestinali, respectiv ouăle pe care aceştia îi elimină în scaun. Paraziţii cei mai frecvent întâlniţi sunt: Enterobius vermicularis (oxiurii), Giardia intestinalis, Ascaris lumbricoides (limbricii), Taenia solium și Taenia saginata.

Prelevarea probei necesită coprocultoare din material plastic de unică întrebuinţare. Cele mai multe izolări se obţin din scaunul proaspăt, emis spontan. Cu ajutorul linguriţei sau tijei coprocultorului se prelevă porţiuni din scaun cu mucus și eventual urme de sânge, iar când acestea lipsesc, se recoltează boluri din două-trei locuri diferite. Cantitatea necesară este de 10-15 grame, iar dacă scaunul este lichid, recoltorul trebuie umplut pe jumătate.

Aici poti beneficia de pachetul Hocus Pocus, in perioada 1-30 septembrie, fara programare.