Denis a implinit 3 ani!

Articol de Dr. Dan Cristea Medic specialist Chirurgie pediatrica
Denis a implinit 3 ani!

 

Astazi Denis implineste 3 ani! Este un copil fericit si sanatos, despre care nici nu ai banui ca a fost operat in a doua zi de viata pentru o malformatie congenitala grava – hernie diafragmatica congenitala.

„Deja este pentru noi un fel de traditie ca in aceasta zi sa va transmitem putin din marea noastra bucurie. Denis a implinit 3 ani si este un copil formidabil care ne umple inimile de bucurie. Vrem sa  multumim din nou colectivului de la REGINA MARIA  care a facut tot posibilul ca noi sa traim aceste sentimente acum. Intr-adevar, “munca unui medic bun nu lasa urme” chiar si pentru un copil operat in a doua zi de viata! VA MULTUMIM!” – ne-a transmit emotionat tatal lui Denis.

In trecut aproape toti copiii cu hernie diafragmatica congenitala mureau deoarece malformatia nu era recunoscuta si diagnosticata din timp si nu existau modalitati de tratament chirurgical. Insa in Spitalul Baneasa, unde a fost ingrijit Denis, medicii fac tot ce este posibil pentru supravietuirea acestor copii speciali, iar asta inseamna: un diagnostic prenatal ecografic corect si de finete, o ingrijire complexa in sectia de terapie intensiva neonatala si posibilitatea de chirurgie reparatorie de indata ce copilul este stabilizat.

Deosebit de importanta pentru ingrijirea unor copii cu malformatii congenitale de acest tip este prezenta sub acelasi acoperis a tuturor specialistilor implicati in diagnosticul, tratamentul si sustinerea acestor pacienti. Spitalul Baneasa este din acest punct de vedere unul din putinele spitale din Bucuresti care are sectiile de chirurgie pediatrica si neonatologie la un loc, astfel incat copilul nu trebuie sa fie transferat de la un spital la altul.”, a subliniat Dr. Dan Cristea, medicul chirurg care l-a operat pe Denis in a doua zi de viata.

Denis si-a petrecut primele 6 saptamani in Sectia de Terapie Intensiva Neonatala unde medicul neonatolog Dr. Dana Zaciu l-a ingrijit cu multa daruire si profesionalism din prima lui clipa de viata. Desi au fost momente critice, acestea au fost trecute cu bine si Denis a facut progrese de la o zi la alta. „Copiii cu hernie diafragmatica congenitala sunt copii foarte speciali, delicati, fragili. Ei sunt un exemplu al tipurilor de cazuri medicale complexe pe care le gestionam cu succes in sectia noastra”, a mentionat Dr. Zaciu. 

An de an, Denis dovedeste ca este un supravietuitor curajos a ceea ce parea  initial ca este imposibil de trecut. Astazi, pentru Denis este o zi cu totul si cu totul speciala. La multi ani, Denis!

Afla toata povestea lui Denis aici.