Parerea ta

Policlinica Enescu

Policlinica Enescu, situată într-o clădire istorică impunătoare, este amenajată astfel încât cei care îi trec pragul să se simtă confortabil şi detaşati de stresul asociat mersului la medic. Aici, poţi beneficia de un examen ecografic complet la cele mai înalte standarde, datorită aparaturii medicale de excepţie - aparatul Siemens Accuson Antares

Contact

Adresă: Str. George Enescu, nr.12, sector 1, Bucuresti

Telefon: 021 9268

Mobil: 0733337427

E-mail: office@reginamaria.ro

Vezi harta

 • Facilităţi
 • Plata în rate
 • Pediatrie
 • Imagistică
 • Medic de familie
 • Recoltare analize
 • Wireless


Servicii medicale speciale in cadrul Policlinicii Enescu:

Echipa medicala interdisciplinara imagist-oncochirurg in cadrul Clinicii Sanului

Expertiza si ultraspecializarea medicilor Dr. Gabriel Gogescu si Dr. Ana-Maria Craioveanu combinata cu performantele ecografului de ultima generatie Siemens S2000 garanteaza pacientelor un diagnostic rapid, corect si precis in cazul afectiunilor de san.

Echipa efectueaza urmatoarele manevre percutane de punctie sub control ecografic:

 • Punctie aspirativa pe ac fin – pentru obtinerea unui diagnostic citologic orientativ in cazul unor formatiuni solide (nodul) sau pentru aspiratia / evacuarea unor formatiuni chistice (lichidiene), in scop diagnostic si curativ

Tehnica este bine tolerata de paciente, nu necesita anestezie locala si foloseste ace fine obtinandu-se astfel un minim de efecte secundare si complicatii.

Dezavantajul consta in faptul ca materialul obtinut nu este suficient pentru un diagnostic anatomo – patologic complet.

 • Punctie biopsie – etapa necesara in diagnosticul formatiunilor nodulare mamare. Cu un ac mai gros se preleveaza un fragment de tesut din nodulul suspect ceea ce permite un diagnostic anatomopatologic si imunohistochimic complet.

Tehnica se efectueaza cu anestezie locala si nu determina cicatrice.

Pacientele trebuie sa efectueze anterior o serie de analize de laborator, sa nu ia anticoagulante sau antiagregante 2-3 zile anterior procedurii si sa nu faca efort fizic 24 de ore dupa punctie.

 • Marcaj tumoral cu indicatie
 • Reperaj preoperator – obligatoriu pentru tumorile infracentimetrice si foarte util in tumori de dimensiuni medii
 • Reperarea patului tumoral la paciente ce vor urma terapie neoadjuvanta (chimioterapie sau hormonoterapie) cand se preconizeaza remisie tumorala completa.

Marcajul se efectueaza cu harpon sub minima anestezie locala.

Ghidarea ecografica permite acuratetea in efectuarea gestului medical, maximizand valoarea metodelor si scazand riscurile si neajunsurile celorlalte metode imagistice de ghidare.

Dr. Ana Maria Craioveanu a introdus in examinarea curenta urmatoarele investigatii imagistice moderne:

 • histerosalpingosonografia cu contrast ecografic. Policlinica Enescu este singurul centru medical in care se efectueaza in echipa mixta medic ecografist-ginecolog aceasta investigatie cheie in diagnosticul infertilitatii
 • ecografia cu contrast pentru studiul leziunilor hepatice, renale si splenice 
 • evaluarea sonoelastografica a leziunilor sanului si a nodulilor tiroidieni, reconstructia 3D pentru leziuni musculoscheletale si abdominale

Program complet pentru infertilitate si reproducere umana

 Servicii speciale de diagnostic si tratament al infertilitatii: Inseminarea intrauterina (IUI)Determinarea gradului de fragmentare a ADN-ului spermatozoizilorTestul ERA efectuate de:

Dr. Melihan Bechir, Supraspecializare Infertilitate si Reproducere Umana Asistata

Dr. Cristian Radoi, Supraspecializare Infertilitate si Reproducere Umana asistată

Dr. George Vasilescu, Supraspecializare Infertilitate si Reproducere Umana asistată

Ecografia cu contrast pentru studiul leziunilor hepatice, renale si splenice

Ecografia cu substanță de contrast

Ecografia cu substanță de contrast, metoda imagistică în utilizare de la începutul anilor 2000 reprezintă astăzi o metodă acceptată pentru diagnostic imagistic și studii intervenționale pentru multiple organe și situații.

Ce este ecografia cu substanță de contrast (CEUS)?

Ecografia cu substanță de contrast este o investigație ecografică clasică în care prin administrarea intravenoasă a unui agent de contrast ecografic se obține o mai bună vizualizare a vaselor de sânge inclusiv a celor cu dimensiuni foarte mici sau flux sangvin foarte lent, ce nu pot fi investigate prin tehnici ecografice clasice.

Principiul ecografiei cu substanță de contrast

Substanțele de contrast ecografice sunt compuse din microbule (gaz inert stabilizat într-un inveliș fosfolipdic elastic) cu dimensiuni între 2-10 microni. Microbulele nu pot părăsi vasele de sânge dar având dimensiuni comparabile cu hematiile străbat și cele mai mici vase. Sub acțiunea fasciculului de ultrasunete microbulele vibrează amplificând semnalul ecografic emis de vase.

Aparatele de ecografie performante dotate cu soft-uri speciale recepționează acest semnal și atenuează semnalul provenit de la alte structuri obținându-se astfel o hartă vasculară în dinamică a regiunii anatomice investigate.

Ce aduce nou ecografia cu substanță de contrast

Agenții de contast ecografici se comportă ca trasori vasculari ce permit depășirea limitelor imagistice ale metodelor convenționale permițând evidențierea microvascularizației organelor. Astfel se descriu și se studiază modele de comportament vascular similar cu studiile efectuate prin CT/RMN cu substanță de contrast.

Metodele nu sunt echivalente deoarece substanțele de contrast ecografice au o farmacocinetică diferită și sunt blocați în spațiul intravascular spre deosebire de majoritatea agenților de contrast CT și RMN care trec din patul vascular în spațiul extracelular.

Avantajele ecografiei cu substanță de contrast

Cel mai important avantaj al CEUS este posibilitatea de a studia modelele de comportament vascular ale unor tumori în timp real, cu o rezoluție mult superioară oricărei alte metode. Studiul este reproductibil datorită toleranței excelente a substanței de contrast. Fiind inerte chimic și neputând părăsi patul vascular, substanțele de contrast au o rată foarte scăzută a reacților alergice 0,001%, deci se pot administra și pacienților ce nu tolerează substanțele de contast folosite la CT/RMN. Agenții de contrast ecografici se elimină prin respirație, nu au toxicitate renală și nu interacționează cu funcția tiroidei, deci se pot administra și pacienților cu insuficiență renală și afecțiuni tiroidiene.

Limite ale ecografiei cu substanță de contrast

Metoda nu se poate folosi în sarcină și nu este utilă în studiul tumorilor pulmonare fără contact cu peretele toracic.

Alte limitări sunt: ficatul gras, formațiuni fără imagine corectă în examinare clasică.

Metoda este contraindicată pacienților cu insuficiență respiratorie, hipertensiune pulmonară și respectiv în primele 10-14 zile după un episod coronarian acut.

Indicații ale ecografiei cu substanță de contrast

Există astăzi indicații clinice clare pentru fiecare organ studiat cât și proceduri standardizate reunite în ghidurile de practică ale Societății Europene de Ultrasonografie.

Principalele indicații actuale privesc sfera hepatică

 • caracterizarea unui nodul hepatic evidențiat la examen standard
 • monitorizarea ficatului cirotic
 • screeningul hepatic oncologic pentru depistarea metastazelor
 • caracterizarea trombozei venoase portale, cât și pentru pacienți cu examinări CT/RMN neconcludente

Alte utilizări ale ecografiei cu substanță de contrast.

 • evaluarea leziunilor renale, pancreatice, tiroidiene, mamare
 • evaluarea refluxului vezico-ureteral în special la copii
 • evaluarea traumei abdominale
 • examenul Doppler transcranian

Unde poți efectua ecografie cu substanță de contrast

În Rețeaua privată de sănătate REGINA MARIA investigația se realizează în ambulator în mai multe policlinici.

Programarea se face on line sau la numerele de telefon 021 9268, 0213165882/83; 0733.337.427

Pentru programare ai nevoie de recomandare din partea unui medic iar la momentul efectuării investigației te rugăm să ai asupra ta întreg dosarul medical.

Consultatii endocrinologice: dl Conf. Univ. Dr. Horea Ioan Ursu

Sef Sectie Tiroida I la Institutul National de Endocrinologie “CI Parhon”, Bucuresti

Conferentiar la Facultatea de Medicina Dentara, Disciplina Endocrinologie, UMF Carol Davila, Bucuresti

Domenii de interes medical: bolile autoimune tiroidiene, oftalmopatia Graves - Basedow, bolile tiroidiene la varstnici si  bolile determinate de deficitul de iod.

Publicatii:

 • 37 articole medicale, din care 9 articole in reviste cotate ISI si 18 articole in reviste de specialitate de circulatie internationala (Pub Med)
 • co-autor a 8 carti de specialitate:

1. H Ursu, Hipertiroidismul la varstnici, Editura Medicala, Bucuresti, 1987

2. H Ursu, D Peretianu, M Saragea, Boli endocrine autoimmune, Tratat de Fiziopatologie, M Saragea (Editor), Volumul 2, Editura Academiei, 1987

3. H Ursu  - Sindromul eutiroidienilor bolnavi (Capitolul 15); Diagnosticul de hipertiroidism (in Capitolul 16) , Tratatul de Endocrinologie Clinica, St. M. Milcu (Editor), Volumul 1, Editura Academiei, 1992

4. H Ursu, Tulburari hidro– electrolitice, Tratat de Fiziopatologie, M Saragea (Editor),  Volumul 3, Editura Academiei, 1994

5. M Coculescu, H Ursu, Boli Tiroidiene, Ghiduri de Practica Medicala (Colegiul Medicilor din Romania ), Volumul 2, Editura Infomedica, 2001

6. H Ursu, Les affections thyroidiennes autoimmunes et l’hepatite C, Actualites en Endocrinologie, E Zbranca, DD Branisteanu, Carmen Vulpoi (Editori), Editura Gr T Popa, UMF Iasi, 2007

7. H Ursu, Tiroidologie clinica, Editura Academiei Romane, Bucuresti, 2010

8. H. Ursu, Endocrinologie clinica, Editura Universitara “Carol Davila”, Bucuresti, 2011

 • Co-autor la Ghidul European pentru tratamentul cancerului tiroidian al Asociatiei Europene de Tiroidologie (in calitate de membru al European Thyroid Cancer Taskforce), publicat in European Journal of Endocrinology 2006
 • Activitatea publicista a fost distinsa cu Premiul Academiei Romane “Gh Marinescu” pentru cartea Hipertiroidismul la varstnici (1990).

Membru in urmatoarele societati sau comisii medicale:

 • Asociatia Europeana de Tiroidologie (din 2004)
 • Consiliul Medical al Institutului de Endocrinologie CI Parhon (din 2006)

Consultatii si investigatii de urologie, andrologie, infertilitate masculina

Dr. Radu Varsandan este medic specialist urolog cu competenta in Litotripsie extracorporeala (ESWL) si Ultrasonografie generala.

Program complet pentru diagnosticarea si tratarea tulburarilor de dinamica sexuala masculina (disfunctia erectila si ejacularea prematura)

Tulburarile de dinamica sexuala masculina sumeaza disfunctionalitatile de erectie si ejaculare care pot aparea la orice varsta si pot avea multiple cauze, de la cele psihogene (in majoritatea cazurilor) pana la cele organice: infectioase, hormonale, aterosclerotice sau provocate de diabet si afectiuni neurologice. Sunt afectiuni care trebuie diagnosticate, investigate si tratate intr-un context multidisciplinar si care implica urmatorul protocol:

Consultatii:

 • UROLOGIE
 • ENDOCRINOLOGIE
 • PSIHIATRIE
 • Optional: Cardiologie, Neurologie, Diabetologie

Investigatii de laborator:

 • Glicemie, profil lipidic
 • Testosteron total si free, prolactina, LH, FSH
 • PSA si freePSA
 • Secretie uretrala (examen bacteriologic si micologic)
 • Ag Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma in secretia uretrala
 • Spermocultura
 • Urocultura si sumar de urina

Investigatii imagistice:

 • Ecografie pelviana si scrotala

Infertilitate masculina

Infertilitatea masculina sta la originea a 30-40% dintre cauzele infertilitatii de cuplu, motiv pentru care este necesar un protocol complex investigational care sa vizeze cuplul ca intreg si sa stabileasca cu certitudine etiologia infertilitatii:

Consultatii:

 • UROLOGIE
 • ENDOCRINOLOGIE

Investigatii de laborator:

 • Spermograma (2 probe)
 • Ac antispermocitari, Zn seminal, fructoza seminala
 • Testosteron total si free, LH, FSH, prolactina, inhibina B
 • Urocultura si sumar de urina
 • Secretie uretrala (bacteriologic si micologic)
 • Ag Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma in secretia uretrala
 • Spermocultura
 • Ac antiChlamydia IgA, IgM, IgG

Investigatii imagistice:

 • ecografie pelviana si scrotala

Consultatii cardiologie interventionala si opinie secundara coronarografie
Dr. Lucian Zarma, Medic primar Cardiolog

Supraspecializare in cardiologie interventioanala, Laboratorul de Cateterism Cardiac, Institutul de Boli Cardiovasculare de Urgență “Prof. Dr. C.C.Iliescu” , București

Activitate stiințifica:

 • Doctorand  în Medicina: “Revascularizarea iîn boala coronariana”,  2003
 • 69 lucrari stiințifice (in calitate  de coautor),  34 rezumate
 • 75 conferinte la manifestari stiințifice nationale, 3 conferinte la manifestari international

Membru in societați medicale:

 • Societatea Romana de Cardiologie
 • Societatea Europeana de Cardiologie
 • Grupul de Lucru de Cardiologie Intervenționala al Societatii Romane de Cardiologie
 • Consiliul de Conducere al Societatii Romane de Cardiologie
 • Presedintele grupului de Lucru de Cardiologie Intervenționala al Societatii Romane de Cardiologie, 2008-2012
 • Membru în comitetul de fellowship/acordare de burse al Societatii Europene de Cardiologie, 2010-20011

Consultatii si investigatii de cardiologie - Dr. Anca Tau
Dna. Dr. Anca Simona Tau, Medic Primar Boli Interne si Medic Specialist Cardiologie, Doctor in Stiinte Medicale ofera consultatii de cardiologie, interpretare EKG, EKG de efort, Holter TA si Holter EKG si efectueaza ecografii de cord.

Dna. Dr. Tau este Asistent Universitar in cadrul Catedrei de Fiziologie, Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, Bucuresti si a a obtinut competente in: ecografie generala, ecocardiografie, Doppler vascular.

Dna Dr. Tau este membra in urmatoarele societati medicale: Societatea Europeana de Ecocardiografie, American College of Cardiology, Societatea Romana de Medicina Interna

Vaccinare internationala – consultatiile de epidemiologie dna Dr. Adriana Pistol

Inainte de a calatori in strainatate intr-o zona cu risc pentru anumite boli endemice, mergi la un medic specializat in vaccinare internationala pentru a-ti face vaccinurile si pentru a discuta despre masurile preventive pe care trebuie sa le aplici pe perioada sederii tale.  Cel mai bun moment este cu 4-6 saptamani inainte de calatorie, astfel incat sa existe suficient timp ca vaccinul sa-si faca efectul sau sa poti sa-ti faci acele vaccinuri care necesita mai mult de o doza.

De asemenea, daca te simti rau dupa ce te-ai intors dintr-o calatorie, nu intarzia sa mergi la medic, mai ales daca ai simptome asemanatoare gripei, febra, diaree persistenta, varsaturi, icter, probleme la urinare sau infectii ale pielii sau genitale. Daca la intoarcerea dintr-o regiune de lume "cu risc" pentru malarie, ai febra, consulta-ti medicul  imediat. Medicul va putea sa diagnosticheze mai rapid boala, daca ii oferi o istorie completa a calatoriei, care include specificarea tuturor destinatiilor de calatorie, inclusiv escalele de zbor.

In Policlinica Enescu,  consulatiile pentru vaccinarea internationala sunt realizate de Dna Dr. Adriana Pistol, epidemiolog cu acreditare internationala.

Vaccinuri efectuate:

 • DULTAVAX (Difterie, Tetanos, Poliomielita)
 • ENGERIX B (Hepatita B)
 • HAVRIX (Hepatita A)
 • MENINGOCOCIC (Vaccin antimeningococic)
 • PRIORIX (Rujeola, Oreon, Rubeola)
 • RUDIVAX (Rubeola)
 • STAMARIL (Febra galbena)
 • TWINRIX (Hepatita A+B)
 • TYPHIM (Febra tifoida)
 • VARILIX (Varicela)
 • VERORAB (Vaccin antirabic)
 • VTA(TETAVAX) (Vaccin antitetanos)

Dermatologie: tratamente de rejuvenare faciala si pentru hiperhidroza axilara

Dna. Dr. Andra Orosan si Dr. Gabriela Beer efectueaza tratamente pentru hiperhidroza axilara si tratamente de rejuvenare faciala cu:

 • aminoacizi
 • toxina botulinica
 • acid hialuronic
 • plasma proprie (de asemenea, tratament eficient impotriva caderii parului, atat la femei cat si la barbati)


Psihoterapie adulti, copii, cuplu; consiliere psihologica pentru dependente, orientare vocationala – Psiholog Victor Gabriel Gorea

Psiholog GOREA GABRIEL

Psiholog Victor Gabriel Gorea

Psihoterapie integrativa centrata pe adult familie, cuplu, copii si adolescenti (certuri, infidelitate, deteriorarea relatiei, comunicare defectuoasa, disfunctii sexuale, agresivitate si abuz, pregatire pentru casatorie, dificultati de comunicare si relationare, agresivitate, divort, despartire, decesul unui membru al familiei, etc):

 

 • Psihologie clinica (diagnostic si evaluare clinica, interventie/ asistenta psihologica, etc)
 • Psihologia muncii si organizationala (recrutare, evaluare, selectie personal)
 • Training, coaching, grupuri, workshop-uri personale si profesionale (parenting, managementul stresului, managementul furiei, motivare, comunicare, anxietate, vânzare si negociere, logica viselor, antifumat gestionarea emotiilor în cuplu si la locul de munca, etc)
 • Consiliere psihologica pentru dependente (fumat alcool, tulburari alimentare) si tulburari sexuale
 • Consiliere si orientare vocationala
 • Dezvoltare personala - individuala / grup (autocunoastere, afirmare de sine, îmbunatatirea relatiilor interpersonale, rezolvarea de probleme, managementul stresului, comunicarea asertiva, dobândirea controlului emotional)

Eliberare / Preschimbare Aviz Fisa Auto, Scoala de soferi, Permis port arma

Investigatii necesare eliberare fisa permis port - arma:

Investigatii necesare preschimbare permis port - arma:

 • psihiatrie
 • neurologie
 • Orl
 • oftalmologie)

Aviz psihologic scoala de soferi, eliberare si schimbare fisa auto